Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Biztonságos-e a Lepicol rendszeres használatra?

Nagyon biztonságosnak mondható, mivel kevéssé szívódik fel, nem kerül jelentős mértékben a véráramba, továbbá nincs enzim, sem hormon jellegű hatása. Sokan szedik rendszeresen (kiemelkedően népszerűek a gyártó Angliában és Lengyelországban). Különösen népszerű idősek körében. Gyermeknek saját döntés alapján ne adják, csak szakorvos hozhat ilyen döntést.

Sokan aggódnak, hogy nem viszünk be elegendő tápanyagot, vitamint, nyomelemet, antioxidánst a Lepicol szedésével

A Lepicol természetesen nem helyettesítheti az egészséges étrendet. Az energiát szolgáltató tápanyagokat, a fehérjéket, vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat az egészséges étrend biztosítja. Az egészséges étrend azonban megfelelő mennyiségű rostot is tartalmaz és ismertek olyan állapotok, amikor szükség lehet több rost bevitelére, de főleg az oldható rostok előnyeinek kihasználására. Ha vitaminokat, ásványi anyagokat, mikro- és makroelemeket érintő hiányállapot alakul ki, akkor természetesen mindenképp szükséges azok pótlása.

Fogja-e befolyásolni a Lepicol a fogyasztott ételek, ill. gyógyszerek felszívódását?

A tápcsatornába kerülő rostok befolyásolhatják, csökkenthetik a tápanyagok, gyógyszerek, stb. felszívódását, ezért mindenképp érdemes a Lepicol bevétele és az ételek elfogyasztása, ill. a gyógyszerek bevétele között 30 perc szünetet tartani.

Terhes vagy szoptatós anyák szedhetik-e a Lepicolt?

Bár a Lepicol összetevői nem ártalmasak sem az anyára sem magzatára vagy a szoptatott csecsemőre, cégünk fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy szedése előtt a terhes és szoptatós anyák konzultáljanak a gondozást végző orvossal, vagy intézmény táplálkozási szakértőjével. Hangsúlyozzuk azt is, hogy terhes és szoptatós anyáknál a vitaminok és ásványi anyagok felszívódásában még minimális csökkenés sem kívánatos, tartalom hogy Lepicol és az étkezések és gyógyszerek szedése között fentebb javasolt 30 perc szünetet betartsák. Fentebbieket a terhesgondozás során előírt folsav, multivitamin és ásványi anyagok (terhes-vitaminok) előírásakor figyelembe kell venni.

Diabetesek szedhetik-e a Lepicolt?

Ha közvetlenül étkezés előtt veszik be a Lepicolt, a psyllium rostok lelassíthatják és csökkenthetik az étkezés utáni vércukor emelkedést. Bár ezt a hatást adott helyzetben a diabeteses beteg előnyére is kihasználhatjuk, a beteg előtte mindig konzultáljon gondozó orvosával.