Méregtelenítés otthon

Méregtelenítés otthon

Sokat hallunk mostanában a méregtelenítésről. Fölmerülhet bennünk, hogy nem valami újabb divathullámról van-e szó?

Induljunk ki az egyszerű tényekből

Az ételeink nagy része feldolgozott, átalakított étel – azaz csak részben tartalmaz tisztán természetes anyagokat. Elég csak ránéznünk az ’Összetevők’ feliratra és rögtön szembeötlik, hogy az ott felsorolt nevek döntő többsége:

  • ismeretlen a számunkra.
  • a közismert E számok között van a természetből lemásolt és annak alapján szintetizált anyag, például a C-vitamin, ám ez sem a növényekből való kivonással, hanem egyszerű kémiai folyamatok végtermékeként keletkezik;
  • vannak olyanok, amelyeknek nincs semmi természetes megfelelője, kizárólag kémiai szintézis útján hozzák létre őket;
  • lehet ismert ugyan a név (például módosított keményítő) ám ezek is kémiai folyamatok útján nyerik el végső alakjukat;
  • és az esetek egy részében, találhatóak bennük teljesen természetes eredetű anyagok is.

adalekanyagJelenleg az élelmiszeriparban több, mint 700 féle adalékot használnak, melyek célja leggyakrabban nem az egészség megőrzése, hanem a gyártás könnyebbé tétele (pl. csomósodást gátló anyagok), könnyebb eladhatóság (színezékek), a termék egyszerű felfújása – nagyobbá tétele (térfogatnövelők), illetve olyan anyagok, amelyek a hosszú eltarthatóságot biztosítják (stabilizátorok). Másként megfogalmazva, az adalékok nagyobb részének semmi köze sincs a mi egészségünkhöz, sokkal inkább a gyártó érdekeit szolgálják.

Nem meglepő tehát, ha egyre többekben, elsősorban a tudatos vásárlókban, felmerül az igény arra, hogy valóban egészséges ételeket fogyasszanak. Tudjuk ugyanakkor, hogy ez távolról sem könnyű feladat. Mit tehetünk tehát?

Méregtelenítés

A méregtelenítés logikus megoldás. Ha nem tudunk teljes mértékben természetes táplálkozást folytatni, akkor óhatatlanul előfordul, hogy a szervezetünket komoly terhelésnek tesszük ki. Ilyenkor fordulhatunk azokhoz a – természetes eredetű – méregtelenítő megoldásokhoz, amelyek otthon is elvégezhetőek.

Méregtelenítés otthon – professzionális megközelítésben

A Lepicol természetes (egyiptomi útifűmaghéj, psyllium husk) rostokat tartalmaz, melyet vízben elkeverve selymes érzést keltő, zselés, rostos folyadék képződik, ami kíméletesen tisztítja a bél falát, eltávolítja a lerakódásokat, ugyanakkor nem okoz sérüléseket a bél nyálkahártyáján.

A méregtelenítés másik fontos összetevője a Lepicol készítményben azok a hasznos baktériumok, amelyek a letisztított bél falára kitapadva benépesítik a bél felszínét és rövid idő alatt védő bevonatot képeznek. Ez a védőbevonat hosszabb ideig megóvja a bél felszínét, így nem csupán rövidtávú, de hosszú távú védelmet is ad.

A legújabb tudományos megfigyelések azt támasztják alá, hogy a baktériumok jelentősen hozzájárulnak a mérgek lebontásához és így tehermentesítik a szervezetünk fő méregtelenítő szervét, a májat. Mivel a baktériumok elvégzik a méregtelenítő feladatok jelentős részét, ezért a szervezetünknek nem kell erre energiát áldoznia – így eltűnik a fáradékonyság és több energiánk marad a számunkra fontos dolgok megvalósítására.

0 Ft0 termék

Kosár