Béltisztító kúra

Béltisztító kúra

Volt idő, amikor az emberek sokkal jobban figyeltek a testükre. Erre, és sok betegének megfigyelésére épített Hippokratész, amikor kijelentette, hogy “a halál a belekben lakozik…” Bár a figyelmeztetés több mint kétezer éves, úgy tűnik, mégsem vesszük komolyan.

Béltisztítás – mikor lehet fontos?

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a javunkra fordítsuk Hippokratész megfigyelését? Egyáltalán, mi van a kijelentés hátterében? Három dolgot érdemes meggondolnunk:

  • tudatosan étkezünk-e
  • vannak-e olyan tüneteink, amelyek a felbillent emésztésre utalnak
  • ha vannak tüneteink, teszünk-e bármit is az egyensúly helyreállításáért?

Béltisztító kúraHa nem teszünk semmit az egyensúly helyreállítására, vagy csak minimális figyelmet fordítunk rá, akkor jó eséllyel az emésztésünk és a bélműködésünk zavart szenved. Ennek gyakori jelei a hasi fájdalom, puffadás, rendszertelen széklet (például szorulás), fáradtság.

Az első három a bélrendszer irányából érkező jelzés, a fáradtság azonban általános tünet, melynek hátterében az áll, hogy a nehezített emésztés és az ennek során felszabaduló méreganyagok lebontása sok energiát igénylő folyamatok. Ha a rossz emésztés hosszú ideig fennáll, akkor valószínű, hogy a bélben olyan lerakódások képződnek, amelyek tartósan akadályozzák az emésztést és a tápanyagok feldolgozását. Ilyenkor lehet szükség béltisztításra.

Béltisztító kúra házilag

Sokféle önsanyargató tisztítókúra létezik, amelyek hatásosak lehetnek ugyan, de megterhelőek lelkileg és testileg egyaránt. Ha a beleink tisztítását könnyen és kellemetlenségek nélkül akarjuk elvégezni, akkor a rostos ételek fogyasztása nyújthat segítséget. A rostok fizikai úton távolítják el a belek falán kialakuló lerakódásokat. Többféle magas rosttartalmú étel, illetve olyan készítmény is kapható, amely ilyen hatást fejt ki. A célzottan ilyen tünetekre kifejlesztett készítmények közül érdemes olyat választani, ami nem csupán a belek tisztítását, de a sérült bélflóra helyreállítását is megoldja.

Melyik béltisztítót érdemes választani?

Az ideális béltisztító:

  • növényi eredetű rostokat tartalmaz
  • segíti a széklet könnyű ürítését
  • helyreállítja a sérült bélflórát
  • mellékhatásoktól mentes
0 Ft0 termék

Kosár